У Паштровићима постоји шест манастира – Прасквица, Градиште, Режевићи, Дуљево, Војнићи и Рустово. Поред ових манастира, постоје преко 40 цркава, које свједоче о великој вјери народа. Осим у паштровским селима, велики број цркава се налази на Паштровској гори, за коју је владика Амфилохије казао да нема „ни мањега мјеста, ни мањега простора, ни више Светиња од Паштровске горе“.

Последњих година, Паштровићи су обновили велики број својих цркава, укључујући и велику, саборну цркву Светог Николе у Тудоровићима. На Паштровској гори,  обновљене су црква Светог Спиридона на Ограђеници и црква Светог Краља Стефана Дечанског.

Нарочито је знаменита црква Светог Томе у Бечићима. Њу је, по предању, саградио сам Свети Стефан Штиљановић, последњи паштровски кнез и посветио свом крсном имену, светом Томи. Првобитна црква је била потпуно оронула а на њеном мјесту саграђена је 1910. године нова црква посвећена управо Светом Стефану Штиљановићу, прилозима Паштровића који су радили у Цариграду. У ову цркву је, 16. октобра 2007. године донесен дио моштију Светог Стефана Штиљановића које је из београдске Саборне Цркве донио Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије.